Elise (21) is haar hele leven zwaarlijvig geweest. Op een gegeven moment draaide ze de knop om en wilde zij het extra gewicht niet steeds meeslepen. Op de foto is zij nog maar 18 jaar en woog zij ruim 143, 6 kilo. “Mijn zoon was uiteindelijk de doorslag om mijn overgewicht aan te pakken. Ik raakte al uitgeput wanneer ik heb naar bed bracht.” Om naar eigen zeggen geen saaie moeder te zijn en te kunnen voetballen met haar zoon, is zij de strijd aan gegaan tegen haar overgewicht.  

Ongezond

Op 8 jarige leeftijd werd ik al heel snel zwaar door de ongezonde voeding die ik dagelijks thuis kreeg. Het eten bestond vaak uit een snelle, vettige en ongezonde hap. De liefde ging altijd door de maag en ik was geen vreemde voor snoep, koek, frisdranken en fastfood. Deze gewoontes van thuis heb ik eigenlijk overgenomen naarmate ik ouder werd. Vanaf de puberteit ging ik vaak uiteten met vrienden. Rond deze tijd kwam de vader van mijn zoon in het spel en ook hij wist mij te verleiden met eten. Ik was toentertijd altijd al een emotionele eter.

Nadat ik een bezoek bracht aan de consulent twijfelde ik nog of ik het niet gewoon moest proberen met diëten. De moed zakte echter al gauw in de schoenen toen ik aan mijn eerdere pogingen dacht. Samen met de arts bosloten wij dat ik een Gastric Bypass moest ondergaan.

Nieuw avontuur

Op 22 november 2015 was het eindelijk zover. Vooraf moest ik twee weken lang een dieet volgen in verband met het ontvetten van mijn lever om bloedingen tijdens de operatie te vermeiden. Op de dag van de operatie was ik totaal niet nerveus en voelde ik mij erg op mijn gemak. Op de weegschaal was ik al 9 kilo lichter en ik realiseerde mij dat dit het begin was van een nieuw avontuur. Mijn ziekenhuisbandje zat al om mijn pols en ik werd naar de operatiekamer gebracht. Hier werd ik rustig in slaap gebracht, zodat de operatie kon beginnen.

Ik voelde helse pijnen bij het ontwaken na de operatie, maar ik was mij bewust van alle risico’s die dit soort operaties met zich meebrengen. Drie dagen lang moest ik blijven in het ziekenhuis en lag ik op de intensive care door interne bloedingen. De kans dat dit gebeurd is erg klein, maar helaas was ik hierin ongelukkig. Op de herstelkamer merkte ik al op dat mijn polsbandje losser zat. Na drie zware dagen verliep het herstel verder voorspoedig.

Herboren

Vandaag weeg ik 70.2 kilo met een lengte van 1.79m. Ik ben super gelukkig en voel me als herboren. Het effect van de operatie op mijn leven is heel erg positief en ik zou het zo weer doen. Mijn omgeving heeft ook positief gereageerd en ik voel me gezond. Ik heb het gevoel dat ik alles aankan en mijn zoon zegt soms “Mama, ik ben moe en klaar met spelen”. Het is werkelijk onbeschrijflijk! Mijn overtollige huid heb ik in 2017 laten weghalen doormiddel van een buikwandcorrectie. Na de borstvergroting en een lift in hetzelfde jaar ben ik helemaal tevreden. Op dit moment heb ik het lichaam waar ik altijd al van droomde! Nogmaals, ik zou het zo weer doen!

Ben je geïnteresseerd in een gastric bypass of een van onze andere behandeling die helpen bij het afvallen? Plan hier een afspraak in met een van onze consulenten en we bespreken graag de mogelijkheden met je.