Ik ben Deborah Kooning, 36 jaar. Altijd heb ik al aanleg gehad om dik te worden, maar had er tot mijn 16 a 17 jaar niet heel veel last van i.v.m. dansen wat ik 5x per week deed. Toen ik daarmee stopte maar wel “normaal” at, kwamen de kilo’s erbij. Zo woog ik op mijn 19e al 95 kilo met 1.68 cm….

Toen ik 21 was besloten mijn ex vriend en ik om te stoppen met de pil en een gezin te willen stichten.

Ik wilde altijd graag mama worden. Maar na 1.5 jaar zelf proberen werd er besloten om een gyneacoloog in te schakelen. Hij gaf toen ook al aan dat ik moest afvallen. Het lijnen begon weer en een lange weg ging ik tegemoet. 10 kilo viel ik af en daarna stond ik stil en gebeurde er niets!!!!

Hormonen slikken, hormonen spuiten, vreetbuien, emo eten alles kwam aan bod, 3 miskramen doorstaan!!

Uiteindelijk woog ik 110 kilo en is toen ook mijn relatie op de klippen gelopen.

In mijn vrijgezellen periode viel ik weer lekker af. Van de 110 naar 95 kilo. Ik ging 4 dagen per week uit en leefde op red bull en crackers, dus dat afvallen was logisch maar niet gezond!

Toen leerde ik mijn huidige man kennen…

Ondertussen 26 en het goede leven was weer aan bod en zat alweer aan de 105 kilo. Ook met hem wilde ik een gezin stichten dus belde maar gelijk de gyneacoloog weer op. Eenmaal in het ziekenhuis zei die, ik help je niet val maar eerst 40 kilo af! Daar sta je dan. Dus ik had een second opinion aangevraagd bij een andere gyneacoloog in een ander ziekenhuis en die besloot ons te helpen. Weer aan de hormonen en weer kilo’s erbij!!

Na ons trouwen ging het riedeltje door en ik dacht ondertussen schijt te hebben aan hoe ik eruit zag. Tot ik mijn 4e miskraam kreeg. Deze kwam zo hard aan dat ik mijn heil zocht in het eten….. Ik woog op een gegeven moment 118 kilo!!! En mijn zelfvertrouwen zat letterlijk op 0%.

Uiteindelijk na gesprekken met deze gyneacoloog besloten toch echt te moeten afvallen zodat ik het IVF traject in kon. Alleen dat afvallen dat werkte voor geen meter. Af en toe een ons, ik werd er gek van en had continue honger.

In sept 2013 besloten om een gastric bypass te overwegen. Ik ging naar de info avond van het SFG in Rotterdam en besloot er 100% voor te gaan. November 2013 was de intake en daarna ging het snel. 31 Maart 2014 werd ik geopereerd. Ik woog toen 118 kilo!

De operatie was voorspoedig gelopen en mocht de dag erna al naar huis. 2 weken na de operatie ging ik alweer aan het werk. Ik was een patient uit het boekje. En na anderhalve maand was de eerste 12 kilo kwijt!

Na een jaar was ik 40 kilo kwijt en besloot weer met de gyneacoloog te praten. Die gaf aan minder dan 1% kans te hebben om zwanger te worden. Dus ik moest het traject weer in. Samen besloten we hier na de zomer mee te starten.

Vol goede moed boekten wij een cruise maar na 2 maanden was ik nog steeds niet ongesteld. Wat bleek, ik was zwanger!!!!! Spontaan!!!! De gyneacoloog spreekt nu nog van een wonder!

Tijdens de zwangerschap bleek ik last te hebben van een overgevoelige baarmoeder waardoor ik continue bang was dat het weer fout ging en kon hierdoor niet echt van de zwangerschap kon genieten.

De eerste 5 maanden viel ik zelfs af! Ongeveer 5 kilo en na 38 weken is onze zoon geboren op 5 december 2015. Tijdens de hele zwangerschap ben ik maar 4 kilo aangekomen. Na de bevalling was ik na 1 week alweer 8 kilo kwijt!!

Ondertussen zijn we 4 jaar verder en weeg ik 66 kilo (soms ietsje meer soms ietsje minder) maar ben zeker al een jaar stabiel. Ik eet wat ik lekker vind, maar met mate.

Door het afvallen had ik wel last van overtollig huid. Dit is uiteindelijk mei 2017 met een buikwandcorrectie gecorrigeerd (vergoed) en heb voor het eerst in mijn leven een platte buik!!!!!  Helaas heb ik wel velletjes als borsten overgehouden. Van cup E naar velletjes B zeg maar en dit wordt helaas niet vergoed…. Dus daar moet ik mee leren leven aangezien ik niet ff 3000 euro heb liggen zoals velen!

Ik kan een gastric bypass iedereen aanbevelen. Natuurlijk is het niet zonder risico’s, maar het heeft mijn leven zkveel beter gemaakt. Ik ben dik 50 kilo kwijt, ben eindelijk mama en voel me kiplekker. En last but not least… Mijn zelfvertrouwen is er stukken beter door!!!

Ben je geïnteresseerd in een gastric bypass of een van onze andere behandeling die helpen bij het afvallen? Plan hier een afspraak in met een van onze consulenten en we bespreken graag de mogelijkheden met je.